• 1403/06/26 - 14:12
  • - تعداد بازدید: 185
  • - تعداد بازدید کنندگان: 174
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

جلسه دفاع رساله آقای دکتر مجید عابدی‌نژاد برگزار شد

جلسه دفاع رساله آقای دکتر مجید عابدی‌نژاد دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته اقتصاد سلامت، 25 شهریور ماه در دانشکده برگزار شد.

338069.mp3 جلسه دفاع رساله آقای دکتر مجید عابدی‌نژاد برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ جلسه دفاع رساله آقای دکتر مجید عابدی‌نژاد دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته اقتصاد سلامت، 25 شهریور ماه در سالن کنفرانس شماره یک برگزار شد.

عنوان رساله وی، مقایسه هزینه اثربخشی تله مدیسین سکته قلبی با خدمات بستری در اورژانس است.

استاد راهنمای رساله دکتر عابدی‌نژاد دکتر محمد هادیان، اساتید مشاور دکتر سعید باقری، دکتر سودابه بهروج، اساتید داور داخل دکتر علی ابوترابی، دکتر وحید علی‌پور، اساتید داور خارج دکتر بهزاد نجفی و دکتر محسن بارونی بودند.


چکیده رساله دکتر عابدی‌نژاد با عنوان "مقایسه هزینه اثربخشی تله مدیسین سکته قلبی با خدمات بستری در اورژانس"

سکته حاد قلبی یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین علل مرگ و میر در جهان است. ارائه درمان مناسب و به موقع این بیماری‌ها می‌تواند آسیب‌های ناشی از اختلال عملکرد قلب را کاهش دهد و کیفیت زندگی بیماران را افزایش دهد. درمان سکته حاد قلبی شامل تزریق داروهای ترومبولیتیک و انجام مداخلات عروق کرونر در زمان کمتر از 60 دقیقه از شروع علائم است. بنابراین استفاده از تله مدیسین یکی از راهکارهای موثر در این زمینه است. در این مطالعه اثرات تله‌مدیسین بر روی نتایج بالینی و اقتصادی درمان بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی در مقایسه با بیماران بستری از اورژانس است.

روش پژوهش: این مطالعه از نوع مطالعات ارزشیابی اقتصادی کامل است در سه مرحله انجام شده است، محیط جمع آوری داده های مطالعه مرکز درمانی حضرت رسول اکرم و قلب شهید رجایی تهران بود. از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای تعیین هزینه ها و مطلوبیت بیماران تحت درمان با استفاده شد. محاسبه هزینه ها و پیامدها از دیدگاه اجتماعی و افق زمانی مطالعه طول زندگی در نظر گرفته شد. تحلیل هزینه-اثربخشی با استفاده از مدل مارکوف در نرم افزار TreeAge pro 2020 مورد بررسی قرار گرفت. برای سنجش میزان مطلوبیت از پرسشنامه 5 بعدی کیفیت زندگی اروپا استفاده گردید. همچنین تحلیل های حساسیت یک سویه و احتمالاتی برای بررسی قوت نتایج انجام شد.

یافته‌ها: در مرحله مرور نظام مند اثربخشی بالینی شش مظالعه یافت شد که مطالعه بهارواج مبنای احتمالات در مدل مارکوف مطالعه حاضر قرار گرفت. در برخی مطالعات تله مدیسین به عنوان گزینه هزینه اثربخش تر و در برخی مطالعات بر اساس آستانه تمایل به پرداخت و تصمیم متخصص بالینی گزینه های درمان مشخص می گردد. کیفیت زندگی بیماران از 0.81 در بیماران بهبودی با آنژیوگرافی تا 0.62 در بیماران نارسایی متغیر بود. براساس کیفیت زندگی روش تله مدیسین و بر اساس شاخص مرگ و میر بستری از اورژانس هزینه اثربخش بودند، شاخص هزینه اثربخشی افزایشی تحلیل اثرات بودجه ای نشان داد استفاده تمام جامعه هدف از استراتژی تله مدیسین 511 میلیارد ریال بار مالی مازاد بودجه به نظام سلامت تحمیل می کند.

نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش حاضر استفاده از تله مدیسین با متغیرهای هزینه کل و کیفیت زندگی روشی هزینه اثربخش برای درمان بیماران سکته حاد قلبی است اما با متغیرهای هزینه کل و مرگ و میر روش بستری از اورژانس اثربخش است و استفاده از تله مدیسین بسته به شرایط بالینی بیمار و تشخیص طبی است.

کلید واژه: هزینه اثربخشی ، پزشکی از راه دور، انفارکتوس میوکارد، بخش اورژانس بیمارستان، بیماری های قلبی عروقی، داروهای ترومبولیتیک، مداخله عروق کرونر

  • گروه اخبار : دفاع
  • کد خبر : 338069
:
حامد خدیوی وانقی
خبرنگار

حامد خدیوی وانقی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings