• 1403/07/28 - 10:44
  • - تعداد بازدید: 215
  • - تعداد بازدید کنندگان: 209
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

جلسه دفاع پایان نامه خانم عطیه سادات حسینی برگزار شد

جلسه دفاع پایان نامه خانم عطیه سادات حسینی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، 28 مهر ماه در دانشکده برگزار شد.

339619.mp3 جلسه دفاع پایان نامه خانم عطیه سادات حسینی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ جلسه دفاع پایان نامه خانم عطیه سادات حسینی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، 28 مهر ماه در سالن کنفرانس شماره یک برگزار شد.

استاد راهنمای پایان نامه خانم عطیه سادات حسینی دکتر شهرام صدقی، استاد مشاور دکتر شادی اسدزندی و استاد داور دکتر سیروس پناهی بودند.


چکیده پایان نامه خانم عطیه سادات حسینی

تبیین عوامل موثر در پذیرش اطلاعات غلط و روشهای درمانی در حوزه طب سنتی و مکمل در زمینه همه گیری کرونا

مقدمه: با شیوع همه گیری کووید 19، شیوع اطلاعات نادرست در رابطه با این بیماری نو ظهور همگام با آن گسترش یافت. با توجه به جدید بودن بیماری و نبود شواهد کافی در درمان و پیشگیری از آن اطلاعات گوناگونی در رابطه با درمان­های احتمالی و راهکارهای پیشگیری محتمل ارائه می‌­شد. یکی از جنبه‌­های درمانی که در آن دوران مورد توجه مردم و پزشکان قرار گرفته بود حوزه طب سنتی و مکمل بود. هدف از این مطالعه تعیین عوامل موثر در پذیرش اطلاعات غلط و روش‌­های درمانی طب سنتی در زمان همه گیری کرونا است.

روش پژوهش: در این مطالعه کیفی که با رویکرد تحلیل محتوای مرسوم انجام شده است. تعداد 15 نفر افراد بالای 18 سال و ساکن شهر تهران مورد مصاحبه قرار گرفتند. از مصاحبه نیمه ساختاریافته برای گردآوری اطلاعات استفاده شد. جهت تبیین عوامل موثر در پذیرش اطلاعات غلط بر اساس دیدگاه شرکت‌کنندگان در مطالعه، مفاهیم آشکار و پنهان، مشخص و سپس این مفاهیم کدبندی شده و مقوله های فرعی همزمان با آنالیز مقایسه‌­ای مداوم بر اساس تشابه و تناسب استخراج شدند. کدها بر اساس واحدهای معنایی برگرفته از توضیحات شرکت‌کنندگان کشف و سپس بر اساس تفاوت‌ها و شباهت‌ها در مقوله‌های مختلف تقسیم بندی شدند. در نهایت نتایج در شش مقوله فرعی و سه مقوله اصلی گزارش شدند. 

یافته‌­ها: یافته ها حاکی از آن بود که ویژگی­های جمعیت شناختی تاثیر چندانی در پذیرش اطلاعات غلط نداشته است و تنها دو عامل سن و سطح تحصیلات بیشترین تفاوت را نشان دادند. در واقع افراد با سطح تحصیلات پایین­تر و سن بیشتر، در مقایسه با افراد با سطح تحصیلات بالاتر و سن کمتر بیشتر در معرض پذیرش اطلاعات غلط قرار می­گرفتند. همچنین شرکت‌کنندگان بیان داشتند که بیشترین رسانه­‌های مورد استفاده در دریافت اطلاعات شبکه­‌های مجازی به علت بروز بودن اطلاعات و سرعت انتشار و در دسترس بودن آن در اولویتشان بوده است و در وهله بعدی به ترتیب استفاده از اینترنت جهت دریافت اطلاعات مبتنی بر شواهد و مقایسه نظرات کاربران، دریافت اطلاعات از دوستان و آشنایان و تلویزیون و رادیو به عنوان یک رسانه ملی و قابل اعتماد و تلفن­ گویا وزارت بهداشت استفاده می­‌کردند. همچنین نتایج مطالعه نشان داد که پیشینه خانوادگی و فرهنگ افراد و باورهای پیشین در پذیرش اطلاعات غلط نقش دارد. افرادی که قبلا از طب سنتی استفاده کرده بودند یا در خانواده آنها فرهنگ درمان با طب سنتی رواج داشت بیشتر از سایرین خود را در معرض اطلاعات طب سنتی قرار داده و آنها را مورد پذیرش قرار می‌­دادند.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عوامل جمعیت شناختی می­تواند در پذیرش اطلاعات غلط نقش داشته باشد. همچنین استفاده از منابع گوناگون اطلاعاتی کاربران را با انواع مختلفی از اطلاعات مواجه کرده و می­تواند دیدگاه آنها را در پذیرش یا رد اطلاعات خوانده شده تغییر دهد. علاوه بر آن پیشینه خانوادگی و باور قبلی در یک موضوع می­‌تواند بر پذیرش اطلاعات در آن حوزه نقش مهم و اساسی داشته باشد.

کلیدواژه: اطلاعات غلط، طب سنتی، پذیرش اطلاعات، طب سنتی و مکمل

 

  • گروه اخبار : دفاع
  • کد خبر : 339619
:
حامد خدیوی وانقی
خبرنگار

حامد خدیوی وانقی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings