• 1403/04/27 - 08:14
  • - تعداد بازدید: 371
  • - تعداد بازدید کنندگان: 331
  • زمان مطالعه: 15 دقیقه

برپایی مجلس عزاداری سید و سالار شهیدان (ع) در دانشکده

اعضای دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی اقامه عزای امام حسین (ع) و یاران با وفای آن حضرت کردند. (27 تیر ماه)

335653.mp3 برپایی مجلس عزاداری سید و سالار شهیدان (ع) در دانشکده
 

27 تیر ماه

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ هشتمین روز عزاداری سید و سالار شهیدان (ع) برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی نژاد، مسئول نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری (مد ظله) در دانشکده، در ادامه سخنان روزهای پیشین خود گفت امام صادق فرمودند به درستی مؤمون زمانی که به زیارت مجلس و حرم‌های اهل بیت می آید، درحالی که معرفت به حق او داشته باشد،برای آن زائر به هر قدمی که برمی‌دارد حج و عمره به فرماندهی پیامبر یا امام و ولی خدا نوشته می‌شود.

چگونه معرفت افزایی کنیم.

زیارت «جامعه کبیره» یادگاری از امام هادی (ع) برای شیعیان است که زیارتی مشترک برای همه ائمه اطهار (ع) محسوب می‌شود.

شیخ صدوق در کتاب «من لا یحضره الفقیه» و «عیون اخبار الرضا» از موسی بن عبدالله نخعی روایت کرده که گفت: خدمت حضرت امام علی النقی (ع) عرض کردم: یا بن رسول‌الله، مرا زیارتی با بلاغت تعلیم فرما که کامل باشد تا اینکه هرگاه خواستم یکی از شما را زیارت کنم، آن را بخوانم.
امام هادی زیارت جامعه را آموخت که 400 صفت زیبایی اهل بیت را در 140 خط بیان کرده و خط 39 "اللّهمّ إنّی لوْ وجدْت شفعاء أقْرب إلیک منْ محمّدٍ وأهْل بیته الْأخْیار الأئمّة الأبْرار لجعلْتهمْ شفعائی، فبحقّهم الّذی أوْجبْت لهم علیک أسْألک أنْ تدْخلنی فی جمْلة الْعارفین بهمْ وبحقّهمْ وفی زمْرة الْمرْحومین بشفاعتهمْ إنّک أرْحم الرّاحمین، وصلّی اللّه علی محمّدٍ وآله الطّاهرین وسلّم تسْلیماً کثیراً، وحسْبنا اللّه ونعْم الْوکیل"
خدایا اگر من شفیعانی را به درگاه تو نزدیک تر از محمّد و اهل بیتش، آن خوبان و پیشوایان و نیکان می‌یافتم، آن ها را شفیعان خود قرار می‌دادم پس به حقّشان که برای آنان بر خود واجب کرده ای، مرا در گروه عارفان به آن ها و آشنای به حقشان و در شمار رحم شدگان به شفاعت آن بزرگواران وارد کن، به درستی که تو مهربان ترین مهربانانی و درود خدا بر محمّد و خاندان پاکش و سلام خدا، سلامی بسیار، بر آنان باد و خدا ما را بس است و نیکو کارگشایی است.
بطور مثال می‌گوییم شما اول استعدادها و توانایی های  فرزندت را بشناس، ثانیا حقوق او بر خودت (تعلیم و تربیت او،درس ادب) و به سن ازدواج رسید کمک به ازدواج او و ...
در زیارت جامعه فرمود : «و عادتکم الْإحْسان» (و عادت شما (حضرات معصومین) احسان است)
امام جعفر صادق می فرماید: کار هدایت را از روی احسان باشد ثواب هدایت 70 برابر می شود.
راوی حساس شد که: اتقان عمل یعنی چه؟
روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: "إذا سجد أحدکمْ فلا یبْرکْ کما یبْرک الْبعیر، ولْیضعْ یدیْه قبْل رکْبتیْه": (هرگاه یکی از شما سجده می کند، نباید همچون شتر زانو بزند، بلکه باید دستانش را قبل از زانوهایش بر زمین بگذارد)
پس کار خیر را درست انجام دهید که ما وجدا کاری داریم تا معرفت پیدا کنیم. آمین یا رب العالمین

مراسم عزاداری 24 تیر ماه

به مناسبت ماه محرم، ماه عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مراسم سوگواری و سینه زنی، با حضور پرشور کارکنان، حجت الاسلام طباطبایی نژاد، مسئول نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری (مد ظله) در دانشکده پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر برگزار گردید.


24 تیر ماه

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ هشتمین روز عزاداری سید و سالار شهیدان (ع) برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی نژاد، مسئول نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری (مد ظله) در دانشکده، در ادامه سخنان روزهای پیشین خود و در خصوص دغدغه‌های انسان در عاشورا گفت هر کس متناسب با رشد و تربیتی که شده است یک دغدغه دارد و انسان‌ها دغدغه دارند. دغدغه‌های منفی همچون عمر سعد که رسیدن به ملک ری از هیچ خباثتی  روی گردان نشد و دیگرانی چون شمر و ...و تا کشتن ابا عبداله و 72 یارش و اسارت خیامش پیش رفتند. 

وی ادامه داد دغدغه های مثبت در چند مثال می‌تواند توضیح داده شود. 

سعیدبن عبدالله حنفی ظهر عاشورا سپر امام حسین شد تا نمازش را بخواند. پس از سلام نماز در آغوش امام حسین قرار گرفت و دغدغه‌اش را با گفتن "اوفیت یا بن رسول" وفاداری با امام در پی عهد و پیمانش برآمد. 

قاسم ابن الحسن رسیدن به مقام شهادت بود که "احلی من عسل" است. چون پیامبر اکرم (ص) فرموده است بالای هر سعادتی، سعادتی است تا اینکه مرد در راه خدا شهید شود چون به شهادت رسید دیگر بالاتر از آن سعادتی نیست. دغدغه حضرت قاسم که فرزند امام حسن مجتبی (ع) است نیز این دغدغه را داشت و در 16 سالگی پس از تلاش و مجاهدت به آن رسید. 

اما دغدغه ابا عبدالله الحسین (ع) پیروزی اسلام و نابودی کفر بود. لذا فرمود هنگامی که خلیفه اسلام یزید باشد اسلام مردود است. "مثلی لا یبایع مثله!" و هر کس مثل من فکر می‌کند با یزید و مثل یزید بیعت نمی کند و زیر بار ظلم نمی‌رود و فرمود: دین محمد جز با کشته شدن من باقی نمی‌ماند، پس ای شمشیرها، مرا دریابید.

از خدای بزرگ می خواهم ما هم دغدغه های حسین و یاران و اصحاب با وفایش را داشته باشیم.

 در پایان مراسم از عزاداران سید و سالار شهیدان (ع) توسط خیرین دانشکده پذیرایی شد.


23 تیر ماه

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ هفتمین روز عزاداری سید و سالار شهیدان (ع) برگزار شد.
 
حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی نژاد، مسئول نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری (مد ظله) در دانشکده، در ادامه سخنان روزهای پیشین خود در خصوص قرآن گفت پس از این کتاب آسمانی دعا و احادیث راهنما و راه گشای مسلمانان است.
مسئول نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری (مد ظله) در دانشکده ضمن تاکید بر سخنان پیشین خود در خصوص ادعیه افزود حضرت امام سجاد (ع) در دوران خفقان پس از حادثه عاشورا تنها با دعا توانست مسلمانان را آموزش دهد. اما چرا زیارت عاشورا در زمان حضرت امام باقر (ع) به شیعیان تعلیم داده شد؟ در متن این حدیث قدسی به وضوح خاندان مروان، ابوسفیان و امیه مورد لعن و نفرین قرار گرفته‌اند، اگر پیش از پایان یافتن حکومت خاندان اموی این زیارت عمومی می‌شد بدون شک شیعیان با مشکلات زیاد مواجه می‌شدند.
وی ادامه داد پس از ادعیه احادیث نقل شده از ائمه اطهار (ع) کمک و راهنمای شیعیان است.
 
حجت الاسلام طباطبایی نژاد در خصوص واژه حدیث گفت حدیث کلامی است که حاکی قول یا فعل یا تقریر معصوم (ع) باشد. (معنی واژه تقریر: سنت تقریری آن است که کسی در منظر و مسمع معصوم علیه‌السّلام کاری انجام دهد و یا سخنی درباره یک حکم شرعی به زبان آورد و یا اعتقاد خاصی را بیان کند و معصوم (ع) با علم و توجه، سکوت نموده و جلوی این عمل یا گفتار یا پندار را نگیرد؛ این سکوت به معنای صحه گذاشتن و امضای آن فعل یا قول یا عقیده است و سنت تقریری نامیده می‌شود. - الاصول العامة للفقه المقارن، طباطبایی حکیم، محمد تقی، ص۲۱۲).
امامان شیعه با استفاده از احادیث و روایات، مسلمانان را در زمینه‌های مختلف دینی، اخلاقی، اجتماعی و علمی هدایت می‌کردند. این احادیث شامل آموزه‌های دینی، احکام فقهی، مسائل اخلاقی و راهنمایی‌های عملی برای زندگی روزمره بود. امامان با تفسیر و توضیح آیات قرآن، به مسلمانان کمک می‌کردند تا معانی عمیق‌تر و دقیق‌تری از قرآن را درک کنند. این تفسیرها شامل توضیح مفاهیم دینی، احکام شرعی و مسائل اخلاقی بود. همچنین آنها با بیان احکام فقهی و توضیح مسائل شرعی، به مسلمانان کمک می‌کردند تا در زندگی روزمره خود به درستی عمل کنند. این احکام شامل مسائل مربوط به عبادات، معاملات، ازدواج و دیگر جنبه‌های زندگی بود. وی ادامه داد امامان با بیان احادیثی در مورد اخلاق و فضایل انسانی، به مسلمانان کمک می‌کردند تا رفتارهای اخلاقی و انسانی را در زندگی خود پیاده کنند. این احادیث شامل توصیه‌هایی در مورد صداقت، عدالت، مهربانی و دیگر فضایل اخلاقی بود. در ادامه آن حضرات (ع) با پاسخ به سوالات و شبهات دینی و علمی مسلمانان، به آنها کمک می‌کردند تا درک بهتری از دین و مسائل مختلف داشته باشند. این پاسخ‌ها شامل توضیحات دقیق و علمی در مورد مسائل دینی و اجتماعی بود.
 
حجت الاسلام والمسمین طباطبایی نژاد با ذکر مصیبت حضرت علی اکبر (ع) از رشادت وی و سختی شهادت آن حضرت برای حضرت ابا عبدالله (ع) یاد کرد.
 
در پایان مراسم از عزاداران سید و سالار شهیدان (ع) توسط خیرین دانشکده پذیرایی شد.

20 تیر ماه

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ چهارمین روز عزاداری سید و سالار شهیدان (ع) برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی نژاد، مسئول نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری (مد ظله) در دانشکده، گفت امام سجاد (ع) در آن دوران اختناق، از سوی حاکمان اموی همواره تحت نظر بود و تمامی رفتار و آمد و شد حضرت را شدیدا تحت کنترل قرار می‌دادند و به تعریفی آن بزرگوار را خانه نشین کرده و در خانه ایشان را به روی شیعیان بسته بودند و نمی‌گذاشتند مردم به راحتی از معارف الهی امام استفاده نمایند. در این هنگامه، امام سجاد (ع) تنها سلاح برنده و مؤثر خود در برابر سیل هجوم ظلم و تعدی و انحراف حاکمان وقت را دعا و مناجات دانسته و رسالت الهی و نورانی خود را در قالب دعا متبلور ساخت. بی شک تاثیر دعا در آن شرائط زمانی حتی از جهاد با شمشیر و نبرد با سلاح گرم مؤثرتر بود. وی ادامه داد صحیفه سجادیه به منزله یک دائره المعارف علوم بشری است و آنچه انسان برای سعادت خود بدان نیاز دارد در آن یافت می‌شود که اصول اعتقادات، احکام، فروعات دین و معارف توحیدی و عرفانی، اخلاقیات و مسائل اجتماعی و سیاسی از آن جمله‌اند.

 

حضرت امام خمینی (ره) در وصیت نامه خود از آن به عنوان قرآن صاعد یاد می‌کند و آن را زبور آل محمد می‌نامند و می‌فرمایند ما مفتخریم که ادعیه حیات بخش که او را قرآن صاعد می‌خوانند از ائمه معصومین (ع) است. این دعاها و مناجات‌ها به نام صحیفه سجادیه معروف است، و پس از قرآن و نهج البلاغه بزرگترین و غنی‌ترین گنجینه حقایق و معارف الهی به شمار می‌رود، به طوری که بزرگان شیعه آن را اخت القرآن، انجیل اهل بیت (ع) و زبور آل محمد (ع) نامیده‌اند.

 

مراسم پس از قرائت زیارت عاشورا و ذکر مصیبت حضرت علی اصغر (ع)، با پذیرایی از عزاداران توسط خیرین به پایان رسید.


19 تیر ماه

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ سومین روز عزاداری سید و سالار شهیدان (ع) برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی نژاد، مسئول نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری (مد ظله) در دانشکده، در خصوص کتاب آسمانی قرآن گفت نظر به این که حقیقت قرآن، کلام الله است و از این جهت از توحید افعالی الهی نشات می‌گیرد، مقام بسیار ارجمندی دارد که در مقایسه با عترت، گرامی تر است. از این رو در وصیت معروف رسول خدا (ع) آمده: "من در میان شما دو یادگار گران قدر را می‌گذارم که اگر از این دو پیروی کنید، هرگز بعد از من گمراه نخواهید شد و این دو قرآن و عترت من هستند که از همدیگر جدا نشوند تا در قیامت در کنار حوض کوثر نزد من آیند، بنگرید که چگونه این دو را جانشین من خواهید کرد."
 
امامان (ع) آن چنان با قرآن خو گرفته و با آن انس داشتند که امام سجاد (ع) فرمود: "اگر همه موجودات و انسان‌های شرق و غرب جهان بمیرند و من تنها بمانم، پس از آن که قرآن با من باشد، هیچ گونه وحشتی نخواهم داشت."
این موضوع جلوه عینی همان سخنی است که حضرت علی (ع) فرمود: "کسی که با تلاوت قرآن انس و الفت گرفت از جدایی دیگران به وحشت نمی‌افتد."
 
امام حسین (ع) بعد از ظهر تاسوعا، برادرش حضرت عباس (ع) را در کربلا نزد دشمن فرستاد تا به آنها چنین پیام دهد: "امشب را به ما مهلت دهید، زیرا: هو یعلم انی احب الصلاه له وتلاوه کتابه؛ خداوند می‌داند و گواه است که من نماز و تلاوت قرآن را دوست دارم. امشب را به خاطر انجام نماز و تلاوت قرآن به ما مهلت دهید." آن حضرت در روز عاشورا، این آیه قرآن را می‌خواند: "فمنهم من قضی نحبه؛ در میان مومنان مردانی هستند به سر عهد خود صادقانه ایستادند، بعضی پیمان خود را به آخر بردند، و بعضی در انتظار آنند... "
 
پس از قرائت زیارت عاشورا و ذکر مصیبت اهل بیت، بالاخص حضرت رقیه (س) از مهمانان مجلس عزاداری امام حسین (ع) پذیرایی شد.

18 تیر ماه

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) با حضور دکتر عزیز رضاپور، سرپرست دانشکده، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی و دانشکده پرستاری و مامایی ادامه پیدا کرد.
 
حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی نژاد در سخنرانی روز دوم گفت یکی از نشانه های تواضع آغاز کردن به سلام است. امام صادق (ع) فرمود: نشانه تواضع این است که به هرکس برخورد کردی سلام کنی. این سنت به حدی مهم است که قرآن مجید در موارد متعدد با صراحت به آن امر کرده و در روایات اهل بیت علیهم السلام نیز درباره آن تأکید اکید آمده و پاداش زیادی برای آن در نظر گرفته شده و از ترک سلام نکوهش شده است. 
وی افزود رسول گرامی اسلام (ص) فرمود: در بهشت خانه هایی وجود دارد که برون آن از درون و درون آن از برون دیده می شود. از امت من کسانی که سخن خوب بگویند و مردم را اطعام نمایند و به طور آشکار سلام کنند و هنگامی که مردم در خواب هستند به نماز برخیزند در این خانه ها سکونت خواهند کرد.
 
در مواردی از قرآن مجید کلمه «تحیت» آمده است که در پاره ای از روایات آن را به سلام تفسیر کرده اند و برای نمونه به دو مورد اشاره می شود. در یک جا می فرماید: «و إذا حییتم بتحیه فحیوا بأحسن منها أو ردوها إن الله کان علی کل  شیء حسیبا» (سوره نساء /آیه 86)، هنگامی که کسی به شما تحیت گوید با کیفیت بهتر یا به همان گونه آن را پاسخ گویید که خداوند حساب همه چیز را دارد. و نیز می فرماید: «فإذا دخلتم بیوتا فسلموا علی أنفسکم  تحیه من عند الله مبارکه طییه» (سوره نور/ آیه61)، هنگامی که داخل خانه ای شدید بر خویشتن سلام کنید، سلام و تحیتی از سوی خداوند، سلام و تحیتی با برکت و پاکیزه.. یعنی حتی اگر کسی  در خانه نبود از جانب خدا به خودتان سلام بگویید و این دلیل بر اهمیت سلام کردن است.
پس از قرائت زیارت عاشورا و روضه خوانی از عزاداران حضرت امام حسین (ع) پذیرایی به عمل آمد.

17 تیر ماه

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ با شروع ایام عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) مراسم پر فیض زیارت عاشورا به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشکده با همکاری دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی نژاد، مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری (مد ظله) در دانشکده، گفت عنایت ویژه‌ای که از سوی ائمه اطهار (ع) و بزرگان دین به این زیارت شریف شده است، نشانگر اهمیت آن و کلیدی بودن مضامین آن در نوع رابطه‌ای است که باید هر انسانی با امام حسین (ع) و فرزندش امام زمان (عج) و به طور کلی با حماسه حسینی برقرار کند. این زیارت از چنان جایگاه معرفتی بلندی برخوردار است که از زمان ائمه اطهار (ع) تاکنون نه تنها از برنامه عبادی هیچ یک از ائمه و یارانشان و نیز علمای راستین اسلام حذف نشده است، بلکه روز ‌به روز تأکید آنها بر اهمیت آن و مداومت بر خواندن آن بیشتر شده است.

 

از نکات قابل توجه دیگر در اهمیت و جایگاه زیارت عاشورا این است که مشهور بین اولیای خدا و علما این است که زیارت عاشورا حدیث قدسی است و از سوی خداوند تبارک و تعالی به جهت عظمت شأن امام حسین (ع) و واقعه عاشورا و نیز ضرورت شناخت ابعاد مختلف این روز عظیم و وظیفه‌ای که بندگان خدا در قبال امام (ع) و عاشورا دارند، توسط فرشته وحی به رسول خدا (ص) اعطا شده است و به وسیله امام پنجم (ع) پس از واقعه کربلا در اختیار مردم قرار گرفته است.

  • گروه اخبار : اخبار و اطلاعیه
  • کد خبر : 335653
:
حامد خدیوی وانقی
خبرنگار

حامد خدیوی وانقی

تصاویر

Template settings