جلسه دفاع پایان نامه آقای محمد اجاقلو برگزار شد
جلسه دفاع پایان نامه آقای اجاقلو دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته ارزیابی فناوری اطلاعات سلامت، چهارم اسفند در دانشکده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ جلسه دفاع پایان نامه آقای اجاقلو دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته ارزیابی فناوری اطلاعات سلامت، چهارم اسفند در سالن کنفرانس شهید جامه بزرگ برگزار شد.
استاد راهنمای پایان نامه وی دکتر پوران رئیسی، اساتید مشاور دکتر سید احمد احمدی، دکتر تورج هراتی، اساتید داور دکتر نیوشا شهیدی و دکتر علی نعمتی بودند.
چکیده پایان نامه آقای اجاقلو با عنوان
بررسی اثربخشی و ایمنی ازن تراپی در درمان مشکلات باکتریایی پریودنتال با رویکرد ارزیابی فناوری سلامت: یک مطالعه مرور نظام مند
پریودنتیت مجموعهای از بیماریهای التهابی است که پریودنشیسم را متأثر کرده و باعث از بین رفتن پیشرونده استخوان اطراف دندان میشود و اگر بدون درمان رها شود، میتواند منجر به از دست دادن دندان شود. پریودنتیت به وسیله میکروارگانیسمهایی ایجاد میشود که به سطح دندان چسبیده و رشد میکند. یکی از درمانهای پریودنتیت استفاده از ازن به عنوان ماده ضد عفونی کننده است. ازن، گازی بیرنگ و ناپایدار است که از سه اتم اکسیژه تشکیل شده و بوی تندی دارد. این گاز اولین بار در جنگ جهانی اول برای مقاصد درمانی توسط پزشکان آلمانی استفاده شد. در سالهای اخیر، کاربرد درمانی ازن در ترکیب با اکسیژن مورد توجه قرار گرفته است.
ازن درمانی در دندان پزشکی از دهه 90 میلادی معرفی شده و نتایج مختلفی در مورد اثر بخشی آن گزارش شده است. ازن به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی در درمان پوسیدگیهای دندان، ضایعات دهانی و بیماریهای پریودنتال استفاده میشود. کاربرد اصلی ازن در دندانپزشکی وابسته به خواص ضد میکروبی آن است و در برابر باکتریهای گرم مثبت و منفی، ویروسها و قارچها مؤثر است.
آمارها نشان میدهد که تا کنون مطالعهای در زمینه بررسی ایمنی اثر بخشی ازن درمانی در پریودنتیت مزمن به روش مرور نظاممند انجام نشده است. لذا هدف مطالعه حاضر تعیین اثر بخشی ایمنی ازن تراپی در درمان مشکلات باکتریایی پریودنتال با رویکرد ارزیابی فناوری سلامت بود.
ازن درمانی (ازن تراپی) نسبت به سایر روشهای معمول همچون جرم گیری ریشه زنی به همراه سایر مواد ضد عفونی کننده دندان همچون کلروهگزین، آب مقطر و روغن زیتون اثربخشی بیشتری را در طولانی مدت در پریودنتیت مزمن ایجاد میکند. به عبارتی دیگر ترکیب هر کدام از این روشهای درمانی با ازن، اثربخشی بیشتری دارد. همچنین در هیچ یک از مطالعات مرور شده عوارضی برای ازن درمانی ذکر نشده بود. کاربرد ازن به شکل مایع در مطالعات مرور شده به عنوان ماده موثر اثبات میگردد که برکاهش میکروارگانیسمها تاثیر قاب توجهی دارد. با این حال جستجوی پژوهشگر از متون موجود نشان داد که جنبه هزینهای این روش درمانی تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته و ضروری است در مطالعات آتی مورد توجه محققین قرار گیرد. این امر از جهت کاهش بار مالی حاصل از هزینههای دندان پزشکی بر بیماران قابل توجه است.
کامنت