انتخاب پژوهشگر برجسته کشوری در سال 1403
آقای علی اوچی، دانشجوی رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، به عنوان پژوهشگر برجسته کشوری انتخاب شد.
ﺟﻨﺎﺏ ﺁﻗﺎﯼ ﺩﮐﺘﺮ ﺭﺿﺎ ﻓﻠﮏ
مصاحبه روابط عمومی دانشکده با آقای اوچی
- چه چیزی باعث شد به پژوهش علاقهمند شوید و این مسیر را انتخاب کنید؟
زمانی که ترم دوم مقطع کارشناسی بودم احساس کردم کلاسها و واحدهای درسی کافی نیست. یک چیزی این وسط کم است. این شد که با راهنمایی دکتر محمد کریم صابری به سمت پژوهش رفتم. اولین مقالهام هم ترم سوم مقطع کارشناسی چاپ شد که یک مقاله ISI بود و بنده نویسنده اول بودم. از همان زمان علاقهمند شدم و ادامه دادم.
- مهمترین چالشها و فرصتهایی که در طول پژوهشهای خود تجربه کردهاید، چه بودهاند و چگونه با آنها مواجه شدید؟ آیا دانشکده در این راستا کمک کننده بود؟
برای پژوهش اصولا نیاز به اخذ کد اخلاق هست و بنابراین ابتدا باید طرح پژوهشی ثبت شود. بیشترین چالشها در آن مرحله بود. باید تاکید کنم دانشکده نقش ویژهای در تغییر رویهام داشت. با ارتباط و همراهی اساتید گروه مسیر را تخصصیتر و پیگیرانهتر دنبال نمودم.
- از یکی از پروژههای پژوهشی خود بگویید که به نظر شما بیشترین تأثیر را داشته است و نتایجی که از آن به دست آوردید، چه بودهاند؟
از علاقه پژوهشی بنده مطالعات پیمایشی، کیفی و مطالعات حوزه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی با محوریت علم سنجی است. بیشترین تاثیر برای همان اولین مقالهام بود که در سال 2019 در Information Discovery and Delivery چاپ شد. در آن مقاله نشان دادیم افزایش روئیت پذیری بروندادهای پژوهشی میتواند تاثیر مثبتی در افزایش استنادهای آنها داشته باشد.
- چه توصیهها و پیشنهاداتی برای دانشجویانی که به تازگی وارد این رشته شدهاند و به دنبال موفقیت در پژوهش هستند، دارید؟
یک پیشنهادی که در تمامی جلسههایی که با دانشجویان بوده است عرض کردهام این است که خودتان را پایبند و محدود به کلاسها و واحدهای درسی نکنید. یکی از عوامل پیشرفت شما پژوهش است چه بسا که همین کتابهای درسی نیز حاصل پژوهش است. به طور کلی سعی شود، سه مهارت پژوهش، رایانه و نرمافزارهای تخصصی و زبان انگلیسی فراموش نشود. پیشنهاد میشود که دانشجویان حتما با کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده تعامل داشته باشند.
کامنت